• Фејсбук
  • тикток (2)
  • линкедин

Chengdu Yiwei New Energy Automobile Co., Ltd.

nybanner

YIWEI |Првата серија од 18-тонски електрични спасувачки возила испорачана дома!

На 16-ти ноември, шест 18-тонски електрични камиони за уништување, заеднички развиени од Chengdu Yiwai New Energy Automobile Co., Ltd. и Jiangsu Zhongqi Gaoke Co., Ltd., беа официјално доставени до Yinchuan Public Transport Co., Ltd. испорака на првата серија на камиони за уништување.

Според неодамнешното известување заеднички издадено од Министерството за индустрија и информатичка технологија, Министерството за транспорт и други осум ресори, насловено „Известување за започнување на пилот-програма за сеопфатна електрификација на возилата од јавниот сектор во првата серија на водечки области“, Јинчуан е еден од првите пилот градови на национално ниво.Оваа испорака, исто така, означува уште еден напредок во промовирањето на електрификацијата на возилата од јавниот сектор од Yiwai Automobile.

18-ти чист електричен кршител на патот1 18-ти чист електричен крш на патишта2 18-ти чист електричен крш на патишта3  18-ти чист електричен кршител на патот1

Со широката употреба на електрични автобуси низ целата земја, традиционалните методи за спасување повеќе не се во можност да ги задоволат барањата на брзите и безбедни операции за спасување на рушините.Електричните камиони за уништување, базирани на традиционални возила за спасување, користат електрификација и информатичка технологија за да ги прошират различните методи за спасување специјално дизајнирани за електрични автобуси.

Кога автобусот ќе се расипе, камионот на хавариса може да ја заврши дијагнозата на дефектот или да го влече возилото во рок од 10 минути по пристигнувањето, брзо намалувајќи го притисокот на патниот сообраќај.Со својата висока носивост, апаратот за влечење „два во едно“ (кревање и држење гуми), раширениот дизајн на раката и резервната пумпа за масло за волан DC/AC, електричниот камион за уништување нуди прецизно спасување и брзо влечење за различни типови возила како што се автобуси со ниски катови и автобуси за аеродромски превоз.

Иновативниот дизајн вклучува три интерфејси за напојување со голема моќност од 20 + 60 + 120 kW, овозможувајќи му на камионот за уништување веднаш да се трансформира во „мобилна станица за полнење“ и да ги полни возилата на местото на спасување.Исто така, се одликува со поврзување со платформата за следење на автобусот, следење во реално време и брз одговор на дефекти.

Покрај истражувањето и промоцијата на моделите на возила за санитарни услови, Yiwai New Energy Automobile користи иновативни технологии за развој и производство на разновидни модели на возила за различни апликации.Активно промовира сеопфатна електрификација на возилата од јавниот сектор и изградба на национален зелен транспортен систем и нискојаглероден транспорт.

18-ти чист електричен крш на патишта4

Chengdu Yiwei New Energy Automobile Co., Ltd е високотехнолошка компанија која се фокусира на развој на електрична шасија, единица за контрола на возилото, електричен мотор, контролер на мотори, батериски пакет и интелигентна мрежна информатичка технологија на EV.

Контактирајте не:

yanjing@1vtruck.com+(86)13921093681

duanqianyun@1vtruck.com+(86)13060058315

liyan@1vtruck.com+(86)18200390258


Време на објавување: 23-11-2023 година