• Фејсбук
  • тикток (2)
  • линкедин

Chengdu Yiwei New Energy Automobile Co., Ltd.

nybanner

Првиот натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина во округот Шуанглиу успешно се одржа со електрични возила YIWEI кои ја демонстрираат цврстата моќ на возилата за санитација

На 28 април, започна уникатен натпревар за вештини за санитарни операции во животната средина во округот Шуанглиу, градот Ченгду. Организиран од Урбаниот менаџмент и сеопфатното биро за административно спроведување на законот на округот Шуанглиу, Сити Ченгду, а домаќин беше Здружението за санитација на животната средина на округот Шуанглиу, натпреварот имаше за цел да ги подобри оперативните вештини на работниците во санитарните услуги и да промовира иновации и развој во санитарната индустрија преку формат за натпревар за вештини. Yiwei Electric Vehicles, како ново енергетско претпријатие за возила со специјална намена кое активно реагира на концептите за зелен развој и заштита на животната средина, обезбеди поддршка за возилата за овој натпревар.

Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie електрични возила Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles1

Yiwei Electric Vehicles обезбеди 8 санитарни возила за натпреварот, вклучително и 4 чисто електрични возила за перење и метење и 4 чисто електрични возила за прскање со вода од 18 тони. Овие возила се чисто електрични возила од втората генерација, независно развиени од Yiwei Electric Vehicles. Со мазни линии на каросеријата и едноставен и атмосферски дизајн, тие се карактеризираат со висока безбедност (опремена со помош за безбедност при возење), удобно седење и практично ракување (брза адаптација за почетниците), обезбедувајќи силна поддршка за непречен напредок на натпреварот.

Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles2 Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles3 Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles4 Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles5

Су Кианг, заменик-секретар на Партиската група и директор на Урбаниот менаџмент и сеопфатното административно биро за спроведување на законот на округот Шуанглиу, градот Ченгду, Ши Тианминг, член на Партиската група и заменик-директор на Бирото за урбан менаџмент и сеопфатно административно спроведување на законот Округот Шуанглиу, градот Ченгду, Џоу Веи, претседател на Здружението за санитација на животната средина на округот Шуанглиу, како и одговорни лидери од Управниот одбор на округот Ксикаи, Комитетот за управување со економската зона на воздухопловството и различни оддели за санитација на градовите (улични) заедно присуствуваа на настанот. На натпреварот учествуваа повеќе санитарни компании во областа Шуанглиу.

Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles6 Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles7 Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles8 Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles9

На церемонијата на отворањето, Су Кианг, заменик-секретар на Партиската група и директор на Бирото за урбан менаџмент и сеопфатно административно спроведување на законот во округот Шуанглиу, градот Ченгду, изрази надеж дека преку обука и натпреварување, ќе се направат напори да се создаде нов ситуацијата во санитарната работа, севкупно подобрување на имиџот и квалитетот на санитарните работници, сеопфатно промовирање на висококвалитетниот развој на санитарната индустрија и придонесе повеќе за забрзаната изградба на Шуанглиу како висококвалитетен кинески авијациски економски град.

Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles10 Успешно одржан натпревар за оперативни вештини за санитација на животната средина со yiwie Electric Vehicles11

Во споредба со традиционалните натпревари за санитарни операции на животната средина, овој натпревар главно се фокусираше на демонстрации на операции на возила со санитарни услови од големи размери, покривајќи аспекти како што се безбедносни стандардни операции, испирање и чистење на патиштата и способност за контрола на влијанието на протокот на вода, исто така индиректно прикажувајќи ја модернизацијата и развојот на разузнавањето тренд на санитарни услови во округот Шуанглиу.

Во демонстративниот сегмент за перење и метење возила, работниците од санитарната служба вешто управуваа со возилата за перење и метење за да ги измијат рабниците покрај патот и истовремено да ги исчистат насобраните паднати лисја. Сегментот за работа на возилата за прскање вода ја тестираше прецизноста и стабилноста на санитарните работници при управувањето со возилата за прскање вода. Со контролирање на големината и опсегот на влијанието на протокот на вода, тие ги завршија операциите за чистење во одредени области. На натпреварот, производите за санитарни возила на Yiwei Electric Vehicles беа високо пофалени од санитарните работници и судиите за нивното практично работење, непречено возење, силна способност за чистење, брзо полнење и долга издржливост.

Возилата обезбедени од Yiwei Electric Vehicles за овој натпревар се независно развиени 18-тонски чисто електрични возила за перење и метење и 18-тонски чисто електрични возила за прскање вода. Со интегриран дизајн на шасијата и горниот дел од телото, тие имаат добри вкупни перформанси и висока доверливост. Опремени со патентиран интегриран систем за термичко управување, систем за анализа на големи податоци и интелигентен оперативен систем, тие имаат предности како што се интелигенција, информатизација, заштеда на енергија и заштита на животната средина.

Домаќинот на овој натпревар не само што ги покажа достигнувањата на способностите и нивоата на санитарните операции, ефикасноста на работата и квалитетот на услугата во областа Шуанглиу, туку исто така ги истражи талентите за санитарни услови и професионалните тимови и обликуваше нов имиџ за санитарната индустрија и урбаниот менаџмент. Во исто време, како ново енергетско претпријатие за возила за специјална намена, Yiwei Electric Vehicles го поддржа развојот на зелените санитарни претпријатија преку практични активности. Во иднина, Yiwei Electric Vehicles ќе продолжи да се фокусира на истражување и развој и промоција на нови енергетски санитарни возила, обезбедувајќи повеќе информации засновани, интелигентни и професионални решенија за урбана санитација и заеднички промовирање на висококвалитетен развој на санитарните системи. индустријата.


Време на објавување: мај-06-2024 година